Art & Kulturë

Festa e Teto Ollgës

Për herë të parë në fshatin Tushemisht realizohet Festa e legjendares Teto Ollgë.
Festa do të zgjasë dy ditë në datat 21 – 22 Korrik, e mbushur me aktivitete të ndryshme kulturore e artistike si: pazar me punime artizanale, konkurs kulinarie, shfaqje muzikore, ekspozita, kinema verore, kampionate sportiv etj.
Promovimi i turizmit të kësaj zone me tradita të veçanta në ndërthurje me protagonizmin që këtij fshati i ka sjellë ky personazh aq i dashur për popullin, do shërbejë për të krijuar një risi në fushën e turizmit, si një festë e përvitshme në këtë fshat kaq karakteristik të Pogradecit.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).