Art & Kulturë

Festa e Muzikës në Tiranë: Koncert CLIO/ Këngë Franceze

Clio e shpreh, nëpërmjet këngës, shijen e saj për kinemanë e autorit. Ajo shkruan dhe kompozon në frymën e filmit me metrazh të shkurtër. Shkrepjet e momenteve që përvidhen. Fotografia është e vërteta dhe kënga e Clio është “24 herë e vërteta në sekondë”, sipas formulës së Godard në Le Petit Soldat. Që nga kënga e sjellë në formën e artit të 7të, sikur është filmuar me penel. Me penelata të vogla, përshkrim grafik i ndjenjave. Tek ajo, detaji përbën tregimin, dhe prodhon imazhe të rrufeshme.

Në dëgjim : https://www.youtube.com/watch?v=9enP5t05wFU

FALAS

Turne i organizuar nga rrjeti i Aleancave Franceze në Shqipëri, në bashkëpunim me Ambasadën Franceze në Shqipëri.

Tulla Nouvelle – Mbi Operën, hyrja nga shkalla e Institutit Italian të Kulturës

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).