Art & Kulturë

Festa e Lakrorit në Korçë, pjesë e festimeve të verës

Festa e Lakrorit organizohet çdo vit nga Bashkia Korçë me qëllim gjallërimin e jetës turistike si edhe ruajtjen e traditës së gatimit tradicional edhe në atraksionet turistike që i bashkohen qytetit të Korçës. Gjatë festës, amvisat demonstrojnë përgatitjen e lakrorit para syve kureshtarë të vizitorëve që mezi presin të shijojnë lakrorin e sapopjekur në saç. Gjatë gjithë aktivitetit, nuk mungojnë edhe tingujt e serenatave korçare, duke  gjallëruar akoma më shumë atmosferën festive.

Prev Post

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).