Art & Kulturë

Dokufest, Tirana

Të dashur film-dashës nga Tirana, DokuFest po vjen të shfaqë një përzgjedhje të filmave nga programi i pasur i këtij edicioni & do e sjellim te ju temën tonë “Reflektimi”.

Filmat do të shfaqen tek Amfiteatri i Tiranës duke filluar në orën 20:00.

Programi i filmave/Film program:

HERE THERE IS NO EARTH (Martin DiCicco – USA/Armenia/Turkey, 2001)
Këtu, në vend të barit apo trëndafilave të egër, gurët e zinj mbijnë nga toka…
Here, instead of grass or wild roses, black stones grow from the earth…

THE DRIVER IS RED (Randall Christopher – USA, 2017)
I vendosur në Argjentinë në vitin 1960, ky dokumentar i vërtetë i krimit ndjek historinë e agjentit të fshehtë Zvi Aharoni.
Set in Argentina 1960, this true crime documentary follows the story of secret agent Zvi Aharoni.

LAS NUBES (Juan Pablo González – Mexico, 2017)
Në qytetin Las Nubes, një pronar ferme tregon se si prej se ka ndaluar së maturi kohën kujtesa e tij është mjegulluar pothuajse tërësisht.
In the town of Las Nubes, a rancher recounts how since he stopped measuring time his memory has clouded almost completely.

SOLAR WALK (Réka Bucsi – Hungary, 2018)
Solar Walk shfaq udhëtimin e individëve dhe krijimeve të tyre nëpër kohë dhe hapësirë.
Solar Walk shows the journey of individuals and their creations on through time and space.

SHUKRIA (Visar Jusufi – Kosovë, 2018)
Shukria na e tregon mënyrën primitive të të menduarit të shoqërisë patriarkale dhe rolin e gruas në atë kohë deri më sot.
Shukria shows us the primitive way of thinking of the patriarchal society and the role of the woman at that time until now.

SONÁMBULO (Theodore Ushev – Canada, 2015)
Një udhëtim surrealist përmes ngjyrave dhe formave inspiruar nga poezia Romance Sonambulo nga Federico Garcia Lorca
A surrealist journey through colours and shapes inspired by the poem Romance Sonámbulo by Federico García Lorca

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).