Art & Kulturë

Fatos Kongoli përfaqësues i letërsisë shqipe në Festivaletteratura 2019

Tirana, një qytet në libra, është e përzgjedhur si protagoniste në Festivaletteratura 2019, që do të zhvillohet në Mantova të Italisë nga data 4-8 shtator. Fatos Kongoli autori i shumë romaneve do përfaqësojë letërsinë shqipe në këtë festival.

Ministrja e Kulturës Elva Margariti shprehet se “autori i romaneve “I humburi”, “Kufoma”, “Ëndrra e Damokleut”, “Te porta e Shën Pjetrit”, “Lëkura e qenit”, “Iluzione në sirtar” etj.; fitues i çmimit ndërkombëtar “Balkanika”, çmimit “Penda e Artë” (2004), “Shkrimtari i vitit” për vitin 2006 etj. Fatos Kongoli përfaqëson letërsinë shqipe në Festivaletteratura 2019, në Mantova”.

Ndërkaq, një bibliotekë e përkohshme me rreth 200 vepra të autorëve shqiptarë e të huaj, ku zbulohet kryeqyteti shqiptar, është ngritur në Piazza Sordello, nën kurimin e studiuesit, eseistit, përkthyesit e pedagogut, Luca Scarlini.

Një hapësirë e gjerë do t’i jepet edhe arkitekturës në Tiranë në konferencën e Elisabetta Terragni, autore e ndërhyrjeve të rëndësishme për ruajte dhe krijim të hapësirave muzeale mes të cilave “Shtëpia e Gjetheve” si dhe “Shtëpia Muze e Kadares”, pa harruar muzikën dhe meloditë prekëse të diasporës, që do të rigjallërohen në koncertin e këngëtares xhaz, Elina Duni.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).