Art & Kulturë

Çelet praktika profesionale mbi teknikat tradicionale të ndërtimit në…

Në Berat u çel sot praktika profesionale mbi teknikat tradicionale të ndërtimit.

Pas një cikël trajnimesh teorike, praktikantët do të zhvillojnë vizitë studimore në disa prej monumenteve të kulturës në Kalanë e Beratit. Më pas do të njihen me banesat monumente kulture që do t’i nënshtrohen ndërhyrjeve restauruese, ku do të zhvillojnë dhe pjesën praktike.

Qëllimi i kësaj praktike është ruajtja e mjeshtërive, teknikave tradicionale, kualifikimi personave, që operojnë në këtë fushë dhe rritja e cilësisë së punimeve sipas standardeve të restaurimit dhe konservimit.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).