Art & Kulturë

Arkitektja shqiptare Dona Hasanaj restauron Old Sessions House në Londër, Burberry prezanton koleksionin në këtë ambient

Më 16 shtator Burberry i famshëm ka prezantuar koleksionin e fundit, gjatë javës së modës në Londër, dhe pikërisht në objektin ku restaurimi i tij i ishte besuar arkitektes shqiptare Dona Hasanaj.

Objekti që i është besuar Dona Hasanaj për restaurim është ndërtuar në shekullin e 18-të dhe i njëjti objekt ishte ndërtuar atëherë për Gjykatë të Anglisë, dhe si i tillë ka funskionuar për 100 vjet.

Dona Hasanaj është përkujdesur në restaurimin e këtij objekti, por emocionet ishin edhe më të mëdha, kur i njëjti objekt ishte kërkuar që të përdorej qysh në fillim për prezantimin e koleksionit të brendit Burberry, përgjatë javës së modës në Londër, koleksion që është hapur më 16 shtator.

Kurse koleksionet e këtij brendi, por edhe punën në këtë objekt që tashmë është restauruar, të interesuarit mund ta vizitojnë deri më 1 tetor.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).