Art & Kulturë

Aplikoi në skemën kombëtare, banorja nga Shëngjergji hap pikë agroturizmi

Bukuria natyrore dhe monumentet e trashëgimisë kulturore e bëjnë fshatin e Shëngjergjit, rreth 40 km në lindje të Tiranës, një destinacion që ia vlen të vizitohet gjatë fundjavës.

Kjo e ka shtyrë Albina Çukon, që ta kthejë shtëpinë e saj në një pikë agroturizmi pasi aplikoi në vitin 2018 për subvencionim në skemën kombëtare në bujqësi.

Gjatë çeljes së programit të mbështetjes së bujqësisë 2019, Çuko theksoi se “jam aplikuese e vitit 2018 në skemat qeverisëse për zhvillimin e turizmit dhe agroturizmit në vendin tonë”.

“Meqenëse Shëngjergji është në projektin e 100 fshatrave duke pasur këtë shtëpi banimi mora inicativën dhe aplikova në Agjencinë e Zhvillimit Rural”, -nënvizoi Çuko.

Falë ndihmës së agjencisë, vijon ajo, arrita të realizoj ëndrrën time për ta kthyer këtë shtëpi në bujtinë.

“Sot shtëpia është e realizuar dhe është gati të mirëpresë miqtë vendas e të huaj”, – tha Çuko.

Ajo ftoi banorët e Shën Gjergjit të aplikojnë në këtë skemë.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).