Art & Kulturë

Agjencia Kombëtare e Bregdetit prezanton projektin e Via Egnatia në Venecia

Universiteti i Venecias u bë mikpritës i Agjencisë Kombëtare të Bregdetit (AKB), në prezantimin e ekspozitës mbi rivitalizimin dhe kthimin e Via Egnatias në një aset të rëndësishëm të turizmit kulturor.

“Ishte një atmosferë e mrekullueshme ku u ndanë mendime dhe ide te shumta”, shprehet Auron Tare, drejtor i AKB.
Agjencia Kombetare e Bregdetit me një përfaqësi ekspertësh prezantoi projektin e saj të rivitalizimit të kësaj rruge antike si një mundësi e madhe për zhvillimin e turizmit kulturor në zona rurale, shkruan atsh. Ekspozita e hapur në ambientet e këtij Universiteti do të jetë qëndrojë për një javë, ku studentë dhe profesorë të IUAV mund të njihen me idetë dhe mundësitë e kësaj nisme.

AKB ka qenë një prej iniciatorëve të kësaj nisme, qe ka gjetur mbështetje edhe nga një prej universiteteve të njohura italiane si, IUAV në Venecia.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).