Art & Kulturë

”55 ditët” e Mirela Oktrovës

Gazetarja dhe studiuesja Mirela Oktrova promovoi ditën e enjte librin “55 ditë”.

“55 ditë” është një ditar dokumentar dhe fotografik i mbajtur 20 vjet më parë, në ditët kur Mirela Oktrova ishte gazetare në zonën e krizës gjatë Luftës së Kosovës.

“55 ditë”, botuar nga Onufri, është një simbiozë e kujtesës me përjetësinë. Kujtesa, është ky ditar, ndërsa përjetësia, janë fotot të cilat e bëjnë përfundimisht dhe pakthyeshmërisht të pavdekshëm momentin piskatës historik.

Ky libër është vlerësuar nga Shoqata e Botuesve të Kosovës në panairin e 21-të të librit “Prishtina 2019” si vepra më e mirë në fushën e publicistikës.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).