Art & Kulturë

VIDEO / NJËFIJEDRITË, nis fushata kundër diskriminimit të viktimave të dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë

Ambasadorja e Vullnetit të Mirë për Kosovën në IHRC Elvana Shala ka nisur sot fushatën vetëdijesuese kundër diskriminimit të viktimave të dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë.

Fushata vetëdijesuese me sloganin NJË FIJE DRITË, është iniciuar me qëllim të ngritjes së vetëdijesimit të qytetarëve të Kosovës në thyerjen e paragjykimeve, luftimin e diskriminimit, stigmës, rritjen e ndërgjegjësimit, e mbi të gjitha promovimin e të drejtave të tyre për integrim të barabartë në shoqëri.


Slogani #NJËFIJEDRITË është vendosur me qëllim kërkesës së dritës për të ndriçuar errësirën e krijuar pa fajin e tyre, duke mos pasur guximin, te shfaqen dhe të flasin hapur për fatkeqësinë dhe krimin e padrejtë të cilin e përjetuan 18 vite më parë.

Pjesë kryesore e fushatës është video-mesazhi i realizuar me personalitete nga fusha e politikës, diplomacisë, artit dhe shoqërisë civile, të cilët përmes tekstit të ndërthurur në formë artistike bëjnë thirrje për një jetë më të dinjitetshme për këto viktima.

Në fund të fushatës do të organizohet konferenca përmbyllëse me pjesëmarrjen e krerëve institucional vendor e ndërkombëtar, ku do të adresohen të gjitha kërkesat dhe nevojat e viktimave për qasje të barabartë në shoqëri.

Fushata është mbështetur nga Agjencia për Zhvillim Austriak, Ambasada e Turqisë në Kosovë, Ambasada e Zvicrës në Kosovë, IHRC dhe Qendra Kosovare për Rehabilitimin e Viktimave të Torturës.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).