Art & Kulturë

Teatri “Faruk Begolli”, aktivizon shfaqjet për fëmijë

Në regji të Kaltrërim Balajt, skenografi të Argjira Hoxhës dhe me aktorë Besnike Arifi dhe Burim Koprani, më 15 shkurt me fillim nga ora 11:00 në teatrin “Faruk Begolli” do të jepet shfaqja “Hëna dhe Dielli”.

Kjo shfaqje ka në qendër dy fëmijë e që është vazhdimësi e premierës, e cila është dhënë para 4 vjetëve.

Njihuni me përrallen e dramës:

Një vëlla dhe motër (7 dhe 9 vjeç) një ditë zgjohen me vonesë nga gjumi dhe nuk arrijnë për të shkuar në shkollë, kryejnë gjërat e mëngjesit (larja e fytyrës, pastrimi i dhëmbëve dhe ushtrimet fizike).

Për ta zëvendësuar ditën e humbur të shkollës, fillojnë të luajnë mësuesja dhe nxënësi. Hana fëmija më i madh në moshë bëhet mësuesja ndërsa Dielli nxënësi, duke luajtur hidhërohen mes vete, Hana  ulet të mësoj kurse Dielli insiston të luajë.

Hanës i pëlqen loja dhe zgjohet të luajë, por gjatë lojës humbasin njëri me tjetrin dhe fillojnë të frikësohen se mos i ka ndodhur diåka  tjetrit, më pas e kuptojnë se nuk kanë humbur, por ndodhen së bashku në shtëpi, por Hana inatoset edhe më shumë.

Për ta kthyer në lojë Hanën, Dielli  ia bënë disa lojëra dhe i ofron ndihmë  në rregullimin e shtëpisë dhe bindet Hana ta vazhdojë lojën.

Fillojnë te luajnë dhe gjatë lojës i  bëjnë befasi njëri-tjetrit. Dielli e sjellë Palaqon për Hanën, ndërsa Hana e sjellë Hallo Kitty-n për Diellin dhe gjatë argëtimit e kuptojnë se i kanë bërë lojë njëri tjetrit.

Dielli e pranon me mirësi idenë e Hanës, kurse Hana hidhërohet dhe ashtu e inatosur shkon në dhomën e saj për të mësuar. Dielli i vetëm në skenë dhe i mërzitur nga sjellja e Hanës, fillon të flas vetë me vete dhe duke folur i pyet fëmijët për datën e cila rezulton në ditëlindjen e Hanës.

Bashkë me fëmijët në publik  e mësojnë vallen e pinguinit dhe pastaj e sjellë Hanën në skenë për t’ia treguar befasinë, pasi Hana ta sheh befasinë e Diellit pajtohet dhe vazhdojnë të festojnë me të gjithë fëmijët në publik.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).