Art & Kulturë

Letërsia shqipe në listën e “PEN America Literary Awards” për 2019

Letërsia shqiptare sjell lajme të mira. “Negative Space” i poetes Luljeta Lleshanaku (New Directions), përkthyer ne anglisht nga Ani Gjika është përzgjedhur nga pen_america në listën e “PEN America Literary Awards” për vitin 2019.  Në prezantimin që botuesi i bën autores në kopertinë ndër të tjera thuhet: “Shumë nga poezitë nuk i referohen ndonjë vendi specifik ose […]

Historia dhe letërsia. Rrëfimi letrar përmes historisë

Historia dhe letërsia. Rrëfimi letrar përmes historisë Ditën e enjte, datë 17 maj 2018, ora 17.00 në skenën multimediale në Atriumin e Muzeut Historik Kombëtar, në kuadër të panairit “Ditënetët e librit” organizuar nga Klik Ekspo Group, Ministria e Kulturës dhe Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë në ambientet e Muzeut Historik Kombëtar, organizohet eventi […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).