Art & Kulturë

Kombinimi i kafes me kakao e rrit funksionin e trurit

Një eksperiment njëvjeçar i kryer nga Universiteti Georgia dhe Clarckson ka synuar të zbulojë se si pijet e nxehta ndikojnë në performancën tonë kognitive. Në këtë studim, pjesëmarrësit është dashur të konsumojnë kakao me kafeinë, kafeinë pa kakao dhe pije placebo pa përmbajtur as kakao as kafeinë. Pas eksperimenteve dhe testimeve të ndryshme kognitive, rezultatet kishin treguar […]

Lajm i keq për të gjithë adhuruesit e çokollatës: Përgatituni për zhdukjen e saj!

A ekziston ndonjë njeri që nuk e dashuron çokollatën?! Fatkeqësisht, ëmbëlsirës tonë të preferuar po i vjen fundi. Shkencëtarët tek Administrata Atmosferike dhe Oqeanike kanë parashikuar se bima e kakaos, prej së cilës prodhohet çokollata, do të zhduket në vitin 2050 si pasojë e ndryshimeve të kushteve atmosferike. Shumica e çokollatës që qarkullon nëpër botë […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).