Art & Kulturë

Babai, nga Ismail Kadare

Ai erdhi ne mbremje i pire afer vatres u ul, u step. Kasketa e vjeter, e nxire, gazeta e dites ne xhep. Pse kihs pire nuk e tregoi nena tha: “Ku ta dish!” dikush vjershat e djalit te madh ne gazete kritikuar kish. Ne klub plot potere te tymte, ne gazete i treguan nje vend […]

Nezir Kraki: Kur realizoni filma të tillë mos i shfaqni, mos na skuqni n’Paris e n’Berlin!

Në televizionin e njohur francezo-gjerman Arte, është transmetuar mbrëmjen e djeshme, më 10 janar, filmi kosovar “Babai”, i përshtatur në gjuhën gjermane. Me regji të Visar Morinës, ky film trajton historinë e një kosovari në vitet ’90, i cili emigron ilegalisht në Gjermani në kërkim të një jete më të mirë. Ai filloi të shfaqej […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).