Art & Kulturë

Si të zgjidhni formën perfekte të syzeve të diellit

Në stinën e verës një ndër aksesorët më të përdorur janë syzet. Përveç cilësisë së tyre shumë e rëndësishme është të dimë sesi të zgjedhim ato të saktat në proporcion me linjat e fytyrës sonë.

Prandaj më poshtë njihuni me tipin e fytyrës dhe llojet e syzeve që duhet të merrni specifikisht.

Në thelb ka gjashtë forma të fytyrës: E zgjatur, ovale, zemra, katrore, e  rrumbullakët dhe diamanti. Një vështrim i shpejtë në pasqyrë nuk mjafton për të përcaktuar formën tuaj të fytyrës. Për të gjetur formën e fytyrës ndiqni udhëzuesin tonë të matjes.

Mbani fytyrën drejt dhe masni.

Çfarë duhet të matni: gjerësinë e ballit tuaj, gjerësinë e faqeve, gjerësinë e nofullës dhe gjatësinë e fytyrës suaj. Gjatë marrjes së matjeve, sigurohuni që të masni pikat më të gjera.

Fytyra e zgjatur
Si ta identifikoni: Fytyra është më e gjatë se sa është e gjerë. Koka, faqet dhe nofullat kanë pothuajse të njëjtat gjerësi.
Çfarë duhet të vishni: Përdorni syze të mëdha dhe të gjera me vija të qarta.

Në formë zemre
Si ta identifikoni: Mjekra është e theksuar, faqet janë të gjera dhe balli më i gjerë.
Çfarë duhet të vishni: Syzet që duken në rënie dhe nxjerrin në pah fytyren, si Aviator.

Fytyra katrore
Si ta identifikoni: Gjatësia e fytyrës dhe distancës midis faqeve janë pothuajse të njëjta. Këmba, faqet, dhe balli kanë të gjitha gjerësi të barabartë.
Çfarë duhet të vishni: Syze të ngushta ovale ose drejtkëndore me skaj të rrumbullakët.

Ovale
Si ta identifikoni: Fytyra është më e gjatë se sa është e gjerë dhe balli është pak më i gjerë sesa mjekra.
Çfarë duhet të vishni: Përdorni syze që janë më të trasha në krye sesa në pjesën e poshtme.

Fytyrë rrumbullake
Si të identifikoheni: Të gjitha tiparet dhe pjesët e fytyrës kanë përmasa të barabarta.
Çfarë duhet të vishni: Syze prej qelqi katrore ose drejtkëndëshe me kënde të mprehta.

Fytyrë  në formë diamanti
Si të identifikoheni: Mollëza të theksuar, ballë pak të zbehur.
Çfarë duhet të vishni: Përdorni syze me skaje të rrumbullakosura që nuk janë më të gjera sesa faqet tuaja.

Tani ju e dini se si të zgjidhni formën më të mirë të syzeve që i përshtaten fytyrës tuaj, prandaj nxitoni për të marrë një palë për veten tuaj!

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).