Art & Kulturë

Shqipëria mikpret Amerikën gjatë Javëve Kulturore Ndërkombëtare

Nga data 15-21 Maj, me rastin e 100 vjetorit të marrëdhënieve mes Amerikës dhe Shqipërise, Javët Kulturore Ndërkombëtare kanë organizuar një larmishmëri eventesh që celebrojnë kulturën Amerikane.

Pas çeljes së javës kulturore më datë 15 Maj përmes një mesazhi në media sociale nga Ambasadorja e SHBA-së Yuri Kim, programi i Javës Kulturore vazhdon më datë 16 Maj, në orën 10:00 me ceremoninë e inagurimit të restaurimit të Kalasë së Prezës.

Kjo javë do të jetë një javë e mbushur me aktivitete të larmishme, nga shfaqja e filmave si Wonder Woman dhe Hidden Figures, e deri tek koncertet me muzikë rrok nga Banka Touch n’ Go e forcave Ajrore Amerikane në Europë.

Shfleto më poshtë për më shumë informacione mbi programin e Javës së Amerikës.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).