Art & Kulturë

Rrënjët spanjolle të shekullit XX

Koncert me vepra të kompozitorit të mirënjohur spanjoll Manuel de Falla, Isaac Albeniz, nën drejtimin e dirigjenti spanjoll Ricardo Casero. Magjia e tingujve spanjolle do te interpretohen nga instrumentiste spanjollë dhe shqiptarë, balerinë dhe këngetarë solistë profesionistë.

Per here te pare ne Shqiperi vjen nje nga orkestrat me te njohura ne fushen e muzikes klasike. Orkestra e Mbreterise se Aragonit nen drejtimin e dirigjentit Ricardo Casero.

Me pjesemarrjen e Solistes Vikena Kamenica Abigeila Voshtina dhe balerineve Isida Mollaymeri dhe Erald Zela.
Orkestrimet nga Gerti Druga

Koncerti është pjesë e festivalit “Peizazhe muzikore për orkestër dhe solistë” dhe mbështetet nga Ministria e Kulturës.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).