Art & Kulturë

Rikthehet në Lezhë çmimi letrar “At Zef Pllumi”

Bashkia e Lezhës ka rikthyer çmimin letrar “At Zef Pllumi”, pas një shkëputjeje 4-vjeçare.

Botimet më të mira në publicistikë, memorialistike dhe monografi u vlerësuan nga kjo njësi vendore, në një aktivitet organizuar me pjesëmarrje mjaft të gjerë. Çmimin letrar “At Zef Pllumi” u krijua në vitin 2012 nga ish-komuna Shëngjin, me iniciativë të Preç Zogajt dhe Agron Gjekmarkajt.

Juria e përbërë nga Alfred Lela, Jonila Godole dhe At Vitor Dema, shpalli fituesit në kategorinë publicistikë Belina Budinin, memorialistikë Vera Bekteshin dhe monografi Sabri Hamitin.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).