Art & Kulturë

Respekto emocionet e tua

Une besoj se pjesa emocionale e njeriut nuk trajtohet me te njejten rendesi,vlere e vemendje si pjeset e tjera te tij,ne dukje sepse eshte e paprekshme dhe e levizshme.
Ekziston ideja se ajo mund te permiresohet krejt papritur pa ndryshuar asgje praktikisht ne te perditshmen tone.

Puna ime ne kete expo eshte nje perpjeke dhe mesazh per te respektuar emocionin qe lind,te vetja dhe te tjetri,qofte ai pozitiv dhe sidomos negativ.
Nese eshte pozitiv te festosh me te.
Nese eshte negativ te kushtosh vemendje dhe te veprosh ne drejtim te nevojave/deshirave te paplotesuara mire,qe jane edhe arsyeja e ekzistences se tij.Dhe veprimi sjell sfide,e sfida permban veshtiresi.
Por ne te kundert emocionin negativ do ta derdhim me mllef te femijet tane,fqinji,shoku,supersticioni duke demtuar tani pervec vetes dhe tjetrin.

Une e shikoj artin ne kete rast pikturen,si mjet per te kuptuar veten e boten,ku saktesia e proporcioneve,perspektivave,dritehijeve per mua nuk eshte paresore dhe e domosdoshme,por plotesuese dhe e nevojshme.

Te shprehesh dicka,qofte ne te perditshmen tone apo permes mjeteve shprehese te artit,eshte akti i pare i respektit.
RESPECTING EMOTIONS in what i beleive is the EMOTIONAL DARK AGE .

Nga Ronida Myrtaj

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).