Art & Kulturë

Radio Street Night

Radio Street Night

Rikthimi në jetën intensive ka nevojë për frymëzime të reja. E fillojmë këtë sezon me një format të ri. Radio Street Jazz, një event që sjell energjinë dhe ngjyrat e një rryme që frymëzon prej gati 1 shekulli. Kemi përzgjedhur grupe të cilet përfaqësojnë devijime të ndryshme brenda rrymës jazz.

Për këtë event kemi përzgjedhur 3 grupe të ndryshme për të krijuar një larmishmeri eksperiencash brenda një nate të vetme:

NESIM MAXHUNI QUARTET – Nesimi është një artist i mirënjohur shqiptar nga Kosova. Ai ka kryer bashkëpunime me interpretues të tjerë shqiptarë të njohur si Genc Salihu, Shpat Deda, Dritero Nikqi etj. Ai tashmë ka debutuar me 3 albume të fokusuara në Standard Free Jazz.

JAZZ BATTALION – Veteranë të skenës së jazz-it në Shkup dhe në rajonin e Ballkanit. Një pjesë e grupit gjithashtu luan edhe me grupin Letecki Pekinezeri shumë të njohur në skenën e jazz-it në rajon.

All IN – Një grup jazz shqiptar në rritje . Ata janë të rinj, energjikë eksperimentalë dhe Swing.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).