Art & Kulturë

Pseudoperformance nga Roland Saro

NARÇIZI
Një pseudoperformancë nga Roland Saro
Konsulent regjie&dramaturgjie Drini Ajdinlli
Me pjesëmarrjen e Franc Korunit

(Personazhi) mishëron disa prej figurave më të rëndësishme të artit dhe historisë botërore. Disa prje këtyre figurave janë: Viktor Hygo, Roberto Benigni, Çarli Çaplin, Lasgush Poradeci, Mitrush kuteli, Rudyard Kipling, Osho.
Këtë, ai, personazhi, nuk e bën thjesht për t’i jetësuar këto figura, por për të përcjellë mesazhin e tyre sublim, human, etj. kjo përcjellje realizohet nëpërmjet interpretimit aktorial pikërisht , të materialeve apo krijimeve të tyre gjeniale. Kështu, psh, kur personazhi përdor maskën e Viktor Hygoit ai interpreton një material të shkruar nga Viktor Hygo.
Shfaqja është konceptuar si një bashkëbisedim me publikun.

9 Shtator, 17 Shtator në 20:00.

Teatri Kombetar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).