Art & Kulturë

Podgoricë 1951, para se të shkatërrohej qyteti i vjetër shqiptar

Podgorica e vitit 1951 ku duket qartë qyteti i vjetër shqiptar. Historianët modern serb dhe malazez justifikojnë shkatërrimin e qytetit të vjetër dhe vendbanimeve shqiptare duke arsyetuar se janë bombarduar gjatë Luftës së Dytë Botërore nga forcat ushtarake naziste, me 74 bombardime.

Në këtë foto të 1951 tregojmë të vërtetën me prova të pakundërshtueshme, gjithashtu në fotot e tjera një famije tradicionale shqiptare, babai me dy bijat e tij me veshje tradicionale shqiptare,

vajzat me xhubleta po drejtohen nga tregu i qytetit foto e vitit 1953.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).