Art & Kulturë

Parfumi duhet përdorur kështu!

1. Grupet e ndryshme të parfumeve nuk duhet të jenë të përziera
Kur përdorni disa lloje kozmetike parfumi (për shembull, një parfum, një deodorant dhe një krem ​​trupi), blini produkte që përputhen me njëri-tjetrin (mundësisht nga e njëjta linjë produktesh). Nuk duhet të ketë erëra të tjera që bien ndesh me parfumin tuaj.

2. Çdo parfum ka kohën e vet
Mos harro faktin se nuk do të jesh ti që do ta nuhasësh parfumin, por njerëz të tjerë. Pra, është me të vërtetë e rëndësishme që të njihni kohën e duhur për të përdorur parfumin e duhur. Ju duhet të përdorni erëra të lehta gjatë ditës dhe gjatë muajve të ngrohtë. Dhe kur bëhet më ftohtë ose kur po shkoni në një festë, mund të përdorni një parfum me aromë më të fortë.

3. E aplikoni në lëkurën ose në rrobat tuaja?
Ky është ndoshta rregulli më i rëndësishëm nga të gjitha: Çdo parfum duhet të aplikohet në lëkurë! Ekspertët nuk e rekomandojnë vënien e parfumit në veshjen tuaj. Parfumi mund të lërë njolla dhe mund të rrënojë veshjet tuaja përgjithmonë.

4. Mos e fërkoni
Nga gabimet më të popullarizuara që bëjnë njerëzit është fërkimi i parfumit (si fërkimi i kyçeve të dorës pas aplikimit të saj). Por nëse e bëni këtë, ju shkatërroni molekulat e parfumit. Në mënyrë që të mbani erën e vetë të paprekur, ajo duhet të mbulohet ose thjesht ta shtypni me gishta.

Ku duhet ta aplikoni parfumin?

Zona pas veshëve dhe kyçeve të dorës. Në këto zona, enët e gjakut janë vërtet afër sipërfaqes së lëkurës dhe do të ndihmojnë që era të përhapet.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).