Art & Kulturë

Njihuni me 10 ligjet më të çuditshme në botë

Jo çdo shtet ka të njëjtat ligje dhe ky fakt dihet nga të gjithë. Mëposhtë po ju rendisim 10 ligjet më të çuditshme në mbarë botën.

  1. Është e jashtëligjshme shitja ose dhënia e alkoolit një personi të dehur në Alaskë dhe është e jashtëligjshme të lejosh që një person i dehur të hyjë në një bar.
  2. Në Francë është e jashtëligjshme të lëvizësh pa testuesin tënd të alkoolit, edhe nëse je turist. Megjithatë, që nga viti 2013, gjoba për thyerjen e ligjit ($14) është hequr.
  3. Kulla Eifel është një nga monumentet më të fotografuara në botë, por pak e dinë se është e paligjshme që t’i bëjnë fotografi asaj gjatë natës. Ndërkohë që e drejta e autorit të Kullës Eiffel skadoi në vitin 1993, dritat e natës u shtuan në vitin 1985, që do të thotë se ajo ende mbrohet nën ligjet e Francës për të drejtën e autorit.
  4. Në vitin 2008, Japonia kaloi “Metabo Laë” për të mbajtur peshat e qytetarëve të saj nën kontroll. Sipas ligjit, kompanitë dhe qeveritë locale duhet të matin çdo vit mesin e punëtorëve japonezë dhe qytetarëve që janë midis 40 dhe 74 vjeç. Kufiri i belit për burrat është 33.5 inç, ndërsa për femrat është 35.4 inç.
  5. Në vitin 2014, Rusia, Bjellorusia dhe Kazakistani, ndaluan të brendshmetqë përmbanin më pak se 6% pambuk.
  6. Ligji danez mbi emrat personalë, i ndalon prindërit të emërojnë fëmijët e tyre me diçka që nënkupton ofendim. Prindërit ose zgjedhin një emër nga një listë e miratuar ose kërkojnë miratimin e emrit nga qeveria.

7. Është e jashtëligjshme që njerëzit e pamartuar të kenë marrëdhënie seksuale në Massachusetts, Virxhinia, Gjeorgji, Idaho, Misisipi, Karolina e Veriut, Utah dhe Karolina e Jugut.

8. Murgjit kinezë që dëshirojnë të kthehen nga vdekja duhet të marrin miratimin e shtetit për rimishërimin e tyre. Ky aprovim pritet të jetë i nevojshëm në mënyrë që bashkimi kombëtar dhe solidariteti i grupeve të ndryshme etnike në vend të mund të ruhen, si dhe të zvogëlohen murgjit mashtrues dhe fitimprurës.

9. Është e jashtëligjshme shitja, importimi, reklamimi dhe përdorimi i karrocave per fëmijë në Kanada, ku ato konsiderohen të pasigurta.

10. Në Mbretërinë e Bashkuar, është e jashtëligjshme që një person të mbajë salmon nën “rrethana të dyshimta”.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).