Art & Kulturë

Një shqiptar me ekspozitë në Korenë e Jugut

Sonte në orën 19:00, në Galerinë “Iang”, në Seul të Koresë Jugore hapet ekspozita personale e dhjeta me radhë, e artistit Rrezeart Galica, e titulluar “Përtej homazhit…”.
Kjo ekspozitë përmban 40 punime artistike të disiplinave të ndryshme të dizajnit grafik, siç janë logo, poster dhe prin. Ekspozita është e ndarë në dy cikle, cikli i parë i punimeve i është dedikuar si një homazh viktimave të sulmeve terroriste në mbarë botën si në Londër, München, Paris, Gaza, Aleppo etj, apo tërmetet që zhdukën jo vetëm jetët humane por edhe qytetet me vlera të larta të trashëgimisë kulturore si në Itali, Ekuador, Nepal etj.

Cikli i dytë i punimeve është reflektim i ngjarjeve në Kosovë, që pas bërjes shtet i pavarur dhe punime të përvjetorëve të çlirimit të Kosovës, dhe pranimit të Kosovës në organizma ndërkombëtarë e që në rastet e tilla iu kanë dedikuar posterë festiv.

Ekspozita “Përtej homazhit…” kurohet nga profesori i dizajnit grafik në Universitetin Nameseul të Koresë së Jugut, Byoung II Sun dhe do të zgjatë një muaj.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).