Art & Kulturë

Nis restaurimi i kullës në kalanë e Prezës

Në kalanë e Prezës kanë nisur punimet restauruese në kullën e saj, ku janë zëvendësuar shkallët e dëmtuara e janë përforcuar muret e brendshme. Ministrja e Kulturës, Elva Margariti përuroi punimet, së bashku me kryetarin e bashkisë së Vorës, Agim Kajmaku.

“Çdo ditë e më tepër ndjejmë nevojën që monumentet tona të kulturës të marrin jetë. Një ndër to është edhe kalaja Prezës, ku shkuam sot për të përuruar punimet restauruese në kullën e saj”, theksoi Margariti.

Sipas saj, janë zëvendësuar shkallët e dëmtuara nga koha, janë bërë përforcime të mureve të brendshme e të tjera ndërhyrje, që bëjnë të mundur vizitueshmërinë e saj.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).