Art & Kulturë

Ngarend pas ikjes

Cikël poetik nga Andreas Dushi

Gjithë natën,

Fëtyrën tënde e shoh vizatuar,

Në pentagramin e pranverës time,

Që si melodi largon vjeshtën,

E ikjes tënde!

Agimi e theu triumfalisht xhamin e errësirës

Trishtim!

U erdhi fundi ëndrrave…

Ëndrrave të mia me ty!

***

Dashuria jote,

Më lagu këmbët me baticën e saj,

Unë u gënjeva e u hodha,

Për të notuar në të!

Batica iku,

Çka mbeti ishte rëra

Mes së cilës ngulur

Rrinte koka ime!

***

Boshi çeli krahët,

Përqafoi zbrazëtinë time…

U bënë një!

Bota tash si unë,

Asgjë nuk ka brënda,

Nuk ka çka!

Unë jam botë,

Bota është unë!

Bota e dikujt,

Por jo dikush

Bota ime!

***

Ikja jote,

Rrinte fshehur në trupin e një njeriu prej bore,

I cili u shkri

Nga dashuria e syve të mi!

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).