Art & Kulturë

Nëse keni këtë pasaportë, ju mund të udhëtoni në të gjithë botën

Ai cilësohet si një nga aeroportet më të mira në botë, kjo falë lehtësirave të shumta që ofron për udhëtarët.

Bëhet fjalë për aeroportin e Changit në Singapor, i cili së fundmi është shpallur si ‘pikëtakimi më i mirë në botë për udhëtarët’. Në këtë aeroport, ka rrëshqitëse në ujë brenda godinës, kinema 24 H e hapur dhe një pishinë në tarracë.

Indeksi i pasaportave ka publikuar ditët e fundit një listë, ku rendit pasaportat më të fuqishme në botë dhe në rradhë të parë, vendoset ajo e Singaporit.

Personat që janë të pajisur me pasaportën e këtij shteti mund të hyjnë në 162 vende të botës, pa vizë ose me statusin e marrjes së vizës pas mbërritjes në destinacion.

Megjithatë nuk është shumë e lehtë që ta marrësh këtë dokument. Një shtetar jo me origjinë nga Singapori, i duhet të jetë banor i përhershëm i këtij shteti dhe pas dy vitesh, do të mund të pajiset me këtë pasaportë.

Në vendin e dytë të kësaj liste, vjen Korea e Jugut, e cila i lejon banorët e saj të hyjnë në 160 vende, përfshirë edhe SHBA, Kanada, gati të gjithë Evropën, Australi, etj. Për ta marrë atë, duhet të keni 5 vite qëndrim zyrtar në këtë vend ose një vit qëndrim nëse jeni martuar me një shtetas korean.

Gjermania, Japonia, Italia, Franca, Spanja, Suedia dhe Finlanda (e cila u kurorëzua kohët e fundit si vendi më i lumtur në Tokë) ndoqën kryesimin në renditjen botërore. Shtetet e Bashkuara renditen të pestat, të lidhura me Kanadanë, Irlandën dhe Zvicrën.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).