Art & Kulturë

Ndërron jetë gjuhëtari që bëri të njohur gramatikën shqipe në Gjermani

Ndërron jetë profesori dhe gjuhëtari gjerman ëilfried Fiedler. Ai ka lënë gjurmë të pashlyera në albanologji, me veprën “Albanische Grammatik”.

Kjo vepër e realizuar në bashkëpunim me Oda Buchholz, u bë referencë kryesore për gramatikën e shqipes në hapësirën gjermane. Fiedler ka shkuar edhe shumë artikuj për gjuhën shqipe dhe gjuhët e Ballkanit në veprën “Grmatikë krahasimtare e gjuhëve të Ballkanit”.

Profesori Fiedler mbetet njëri nga emrat më të shquar në albanologji, dhe një kontribues i çmuar i afirmimit të gramatikës shqipe në hapësirën gjermane.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).