Art & Kulturë

Nata magjike – shfaqje teatrore për fëmijë

Të ëndërrosh gjatë natës është normale, por që ëndrrat të bëhen realitet, është magjike.
“Nata Magjike” do të jetë e mbushur me të papritura dhe me plotë mrekulli. Kjo natë do të jetë speciale për dy vogëlushët Mia dhe Lars. Ka për të qenë një nga ato netë që ka për të ngelur gjatë në kujtimet e tyre më të bukura dhe që ka për t’i ndryshuar ata në një mënyrë apo në një tjetër.
Mia, vajza çamarroke, dhe Larsi, djali i sjellshëm, fillojnë udhëtimin e mrekullueshëm të kësaj nate, sigurisht me mikun më të mirë të njeriut, me librin. Mamaja iu lexon librin e tyre të preferuar dhe kaq mjafton për të filluar gjithçka. Pyetjet e dy fëmijëve se: a ekziston bota magjike, a ekzistojnë zanat dhe përbindeshat, si mund t’i takojmë ata dhe si ta kontrrollojmë frikën, do të marrin përgjigje në këtë natë. Fëmijët do të mësojnë gjëra që do iu vlejnë gjatë. Mia mëson të sillet mirë dhe të mos e teprojë me lojrat, ndërsa Larsi mëson se si mund të mposhtë çdo frikë, dhe e gjithë kjo bëhet me ndihmën e dy miqve të jashtëzakonshëm.

Teksti dhe regjia: Kleard Gërmenji
Kostumografe: Sofi Kara
Skenograf: Beqo Nanaj
Koreografe: Rosela Pellicciotti

Me aktorët:
Lejda Çeli, Aleksandër Mitrollari, Mateo Dervishaj, Rexhina Ibro

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).