Art & Kulturë

‘Nata e Rumit’ sonte në Muzeun e Qytetit të Mitrovicës

Në përkujtim të përvjetorit të vdekjes së Xhelaludin Rumi (1207-1273), Muzeu i Qytetit të Mitrovicës organizon një natë poetike, për nder të fjalës së tij të shkruar. 

Poezitë të shqipëruara të Rumit do të lexohen nga Fisnik Istrefi dhe Mevlude Skuroshi, ndërsa për muzikën do të përkujdeset Anisa Suhodolli Mujka

Mbrëmja poetike do të mbahet sonte duke filluar nga ora 19:00 në Muzeun e Mitrovicës.

Organizatorët ju ftojnë që të deheni nga dashuria e tij për dashurinë.

“Një jetë pa dashuri oshtë e pa vlerë
Dashnia o’ uji i jetës
Pije me zemër e me shpirt!
Rumi”

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).