Art & Kulturë

“Mitrovica in Fest” bën publike shfaqjet pjesëmarrëse për edicionin e ri

Festivali Tradicional i Komedisë, shpall zyrtarisht emrat e artistëve dhe shfaqjeve pjesëmarrëse në Mitrovica in Fest, festival ky i cili do të mbahet në qytetin e Mitrovicës në Qendrën e Kulturës nga data 9-13 shtator 2019.

Festivali Tradicional i Komedisë në Mitrovicë sjell pesë trupa teatrore, ndërkohë natën e parë e fillon me:

9 shtator- Teatrin “Petro Marko” të Vlorës me shfaqjen “Sundimi i Gruas”

Autor: Miro Gavran

Regjia: Marigona Bekteshi – Ferati

Luajnë: Dori Çaushi, Artan Islami, Margent Çaushi, Seliana Dalipi

10 shtator- Teatri i Tetovës me shfaqjen “Jashtë bie borë”

Autor: Vincenzo Salemme

Regjia: Qëndrim Rijani

Ass. Regjisor: Fitim Selimi

Luajnë: Trimosh Ramadani, Petrit Neziri, Blerim Ismani, Muzafer Etemi

11 shtator- Teatri “Muharrem Qena” Mitrovicë me shfaqjen “Komedi e Kuqe”

Autore: Albana Muja

Regjisore: Kreshnike Osmani

Luajnë: Xhejlane Terbunja, Mehmet Preteni, Njomza Tmava, Fisnik Istrefi

12 shtator- Teatri i Qytetit Preshevë me shfaqjen “Misteri”

Autor: Aldo De Benedeti

Regjia: Afeida Boriçi – Memeti

(ass. Gjelbrim Emini)

Luajnë: Valon Nuhiu, Egzona Salihu, Gani Veseli, Artan Ibishi

13 shtator- Teatri i Qytetit – Gjilan me shfaqjen “Shfaqja që shkon keq”

Autorë: Henry Shield, Jonathan Sayer dhe Henry Leëis

Regjia: Ilir Bokshi.

Luajnë: Kushtrim Qerimi, Ernest Zymberi, Alban Shahiqi, Safete Mustafa Bafitu, Gani Rrahmani, Avni Shkodra dhe Tringa Hasani.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).