Art & Kulturë

Minerali më i nevojshëm për organizmin

Rëndësia e magnezit në ushqimin e përditshëm gjithnjë e më shumë po zë vend.

Magnezi është një ndër shtat mikroelementet themelore të rëndësishme për funksionim normal të organizmit, mirëpo hulumtimet tregojnë që më shumë se 50 për qind e popullatës e marrin këtë mineral në sasi më të vogël seç është e nevojshme.

Simptomat e para të mungesës së magnezit në organizëm janë: shqetësimi, sindroma e këmbëve jo të qeta dhe shfaqja e ngërçeve, pagjumësia, problemi me gjumin dhe lodhja.

Magnezi ndihmon në këto situata:

Dhembja e kokës

Magnezi kontribuon në zvogëlimin e ndjeshmërisë ndaj stresit të përditshëm dhe zvogëlon shpeshtësinë e dhembjes së kokës te personat me migrenë. U nevojitet personave me ngarkesa të shtuara psikike.

Ngërçet

Për shkak të humbjes së mineraleve, shumica vuajnë nga ngërçet e muskujve të ekstremiteteve të poshtme, prandaj për zbutjen e ngërçeve rekomandohet marrja e shtuar e magnezit.

Pagjumësia

Magnezi është ilaç natyral kundër pagjumësisë. Mungesa e magnezit mund të shkaktojë çrregullimin e gjumit, kapsllëkun, dridhjen e muskujve apo ngërçe, ankthin, nervozizmin etj.

Lodhja kronike

Magnezi ndihmon në prodhimin e energjisë, prandaj rekomandohet pas aktiviteteve fizike.

 

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).