Art & Kulturë

Marmelatë rrushi keni provuar? Ja receta

E shijshme për mëngjes, e thjeshtë për t’u përgatitur dhe shkon shumë me djathrat.

Përbërësit:

  • 1 kg rrush
  • 1 mollë e pjekur
  • gjysmë limoni
  • 300 gr sheqer (fakultativ)

Përgatitja:

  • Lani mirë rrushin dhe ndajini kokrrat nga bistaku.
  • Ndajini kokrrat përgjysmë dhe hiquni farat, por duke ua lënë lëkurën sepse i jep marmelatës konsistencë dhe shije më të pasur.
  • Qëroni mollën dhe priteni në copa duke i hequr pjesën e brendshme dhe farat.
  • Shtrydhni lëngun e limonit dhe peshoni sheqerin në një tas.
  • Shtojini të gjithë përbërësit në një tenxhere dhe ziejini në zjarr të ëmbël për gati një orë duke i trazuar me një lugë druri herë pas here.
  • Pasi të ketë kaluar kjo kohë, kontrolloni trashësinë e marmelatës: duhet të jetë e dendur dhe e trashur.
  • Shpërndajeni në kavanozë qelqi të mbyllur hermetikisht.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).