Art & Kulturë

Makinat Nissan do të munden të lexojnë mendjet e shoferëve me këtë teknologji

Gjatë një eventi të zhvilluar ditën e sotme, kompania Nissan ka publikuar teknologjinë e saj të re B2V, e cila duke monituar aktivitetin e trurit, parashikon reagimet tuaja në drejtimin e automjetit.

Nëpërmjet kësaj risie, kompania ka treguar se tashmë shpejtësia me të cilën makina do të reagojë kundrejt aksdenteve, është rritur me 0.2 deri në 0.5 sekonda.

Kjo teknologji po përdoret nga Nissan për t’i krijuar shoferit më shumë mjete ndihmëse drejtimi dhe për të lehtësuar kalimin nga drejtimi manual në drejtimin automatik të makinës.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).