Art & Kulturë

“Le Doulos” e shihni falas tek Akademia e Filmit Marubi

Shfaqja e filmit “Le Doulos” nga Jean-Pierre Melville – Cikli “njëqindvjetori Melville”
Organizuar nga : Akademia e Filmit dhe Multimedias Marubi, Instituti Francez (1961 – 1:50 – policesk – në frëngjisht me titra në anglisht)

Përshkrim: Maurice del nga burgu dhe pasi lan hesapet e tij, përgatit një sulm të ri, një vjedhje përkrah Silien. Por ky i fundit punon edhe për policinë… Pasi ka qenë një “Léon Morin prift” i çuditshëm, Belmondo takon Melville për një film policesk “alla amerikan” ku ai ka një rol të ndërlikuar dhe jo fort të qartë dhe ku seria e zezë kthehet në tragjedi klasike. Një kryevepër.

Hyrja falas

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).