Art & Kulturë

Kozmetika e Armikut, tek Teatri Metropol nga java tjetër

Ndërgjergjja, forma më e lartë e drejtesisë njerëzore. Askush nuk mund t’i shpëtojë vetëgjyqësisë, pavarësisht rrethanave. Herët ose vonë të gjithë i nënshtrohen ndërgjegjes si gjyqi më suprem për drejtësine humane!
“Pa dashur, kisha kryer vrasjen perfekte: askush nuk më pa që po vija, përveç viktimës. Prova, unë jam ende i lirë”. E gjithë historia zhvillohet në aeroportin e Parisit. Jerome Angust, një njeri pret te niset për një udhëtim pune, pret një fluturim të vonuar. Ai takon një burrë tjetër të panjohur, i cili paraqet veten si Textor Texel nga Hollanda.
Dilema që lind, pyetja që shtrohet është: Çfarë i lidh këta dy individë, dy karaktere në kontrapunt me njëri tjetrin, në një takim në dukje rastësor?

“Njerëzit”
Sikur të takoheshim me vetveten sy më sy,
do të putheshim apo kishim për tu pështy?
Azem Shkreli

Shfaqja do të ngjitet në skenë në datat 12, 13, 14 ora 19:00 në Teatrin Metropol.

Teatri Metropol prezanton:

KOZMETIKA E ARMIKUT – AMÉLIE NOTHOMB

Regjia: Ana Guçe
Interpretojnë: Ismail Shino, Marius Dhrami, Xhino Musollari
Efektet e Audios: Denis Zejnati
Skenografia: Ana Guçe, Xhino Musollari
Përktheu: Ardita Zela

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).