Art & Kulturë

Koncert klasik – Kompozitorët frankofonë

30 mars, ora 19 :00 – Katedralja ortodokse – Salla e koncerteve
Organizuar nga: Teatri Kombëtar i Operës dhe Baletit në Shqipëri, Ambasada e Francës

E drejtuar nga shefi francez i orkestrës Martin Lebel, orkestra kombëtare do të interpretojë pjesë të pianistit, organistit dhe kompozitorit francez Gabriel Fauré (1845-1924), si dhe të organistit dhe kompozitorit belg César Franck (1822-1890). Në program :

Suitë e Pelléas dhe Mélisande, Op. 80 nga Gabriel Fauré (20′)

Prelud – Quasi adagio
Fileuse – Andantino quasi allegretto
Chanson de Mélisande – Molto adagio
Sicilienne – Allegretto molto moderato
La Mort de Mélisande – Molto adagio

Simfoni në ré minor nga César Franck (40’)

Lento – Allegro non troppo
Allegretto (si bemol minor)
Allegro non troppo (re maggiore)

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).