Art & Kulturë

Ja ç’ndodh nëse bashkohet brokoli me domaten

Bashkimi i brokolit me domaten krijon një ekstra mbrojtje ndaj kancerit të prostatës. Kjo vjen kur fuqitë antikancerogjene të likopenit të domates shoqërohen me borkolin. Këto perime shfaqin vlera mbrojtëse edhe kur ndahen nga njëri-tjetri. Por në një studim të vitit 2007 të Universitetit të Ilinoisit, disa shkencëtarë identifikuan se ky kombinim luftonte tumore tek minjtë shumë më tepër se sa kur përbërësit ishin të vetmuar. Për më tepër, për shembull në një pjatë rigatoni, ky bashkim ofron edhe shumë shije.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).