Art & Kulturë

Foto/ Këto rroba dhe kapele janë krijuar nga fijet e flokëve!

Charlie le Mindu është stilisti i disa prej modeleve të flokëve më të çuditshme në botë. Tani, ai ka marrë përsipër që prej flokëve të krijojë edhe veshje!

Le Mindu krijon veshje dhe kapele duke përdorur fije floku njerëzor, të cilat i ka përdorur për të dizenjuar fustane ballosh dhe për të mbuluar me to një piano e ambazhur me kërkesën e Lady Gaga.

Për të krijuar kapelet e tij, si ajo që ka bërë për këngëtaren Gaga në foton e mësipërme, atij i duhen 6 javë për ta përfunduar. Sipas tij, proçesi i bërjes së tyre është shumë i mundueshëm sepse çdo fije floku duhet të jetë në të njëjtën ngjyrë.

Ai e filloi karrierën e tij si parukier në moshën 13 vjeçare në Francë dhe kur ishte 17, udhëtoi për në Berlin, ku aty filloi të eksperimentonte me flokët e të paguhej për artin e tij. Charlie le Mindu filloi të njihej nga bota në viteti 2015-2016, pas një ekspozite të tij në Paris, ku ai shfaqi punimet e tij të kapeleve prej floku dhe veshjeve të çuditshme.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).