Art & Kulturë

Flaka e paqes në Hiroshima

Një monument mjaft i veçantë ekziston në qytetin Japonez të Hiroshimas, ku u u hodh një nga bombat nukleare nga Amerikanët në 1945 të cilat çuan në dorëzimin përfundimtar të Japonezëve dhe fundin e luftës së dytë botërore.

Monumenti mban emrin “Flaka e Paqes e Hiroshimas” dhe flaka e zjarrit në këtë monument nuk është fikur asnjëherë që nga viti i ndërtimit të tij në 1964, dhe do të vazhdojë të qëndrojë e ndezur deri sa të gjitha armët nukleare në planet të shkatërrohen dhe toka e njerëzimi të jenë më në fund të lirë nga rreziku i shfarrosjes nukleare.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).