Art & Kulturë

Filmi ‘Nesuno mi trovera’ me regji të Egidio Eronico. më 11 korrik te Reja

Filmi i radhës tek Reja do të jetë ‘Nesuno mi trovera’. Më 11 korrik mos e humbisni.

Historia e filmit.

Në moshën 31 vjeçare, më 26 mars 1938 u zhduk pa lënë gjurmë dhe shpjegime Ettore Majorana, fizikanti italian ndër më të mëdhenjtë e shekullit të Njëzetë dhe ndoshta i zhdukuri më i njohur në historinë tonë bashkëkohore. Zhdukja e tij, pas dekadash, nuk ka ndaluar së prodhuari pyetje, dyshime, kërkime; ndërsa veprat e tij shkencore janë sot më aktuale se sa kur janë botuar dhe disa prej supozimeve të tij mund të jenë ende subjekt i konfirmimeve të bujshme. Të nesërmen e zhdukjes dolën hipoteza të ndryshme. Si mundet një shkencëtar të zhduket pa lënë gjurmë? Cila ishte-dje si sot- shuma e vërtetë e vënë në lojë?

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).