Art & Kulturë

Filmat në garë për Palmën e Artë

Njëzetë e një filmat në garë për çmimin e ‘’Palmës së Artë’’ në Festivalin e 72-të të Filmit në Kanë janë si më poshtë:

“The Dead Don’t Die,” Jim Jarmusch (SHBA)

“Atlantique,” Mati Diop (Senegal)

“Bacurau,” Kleber Mendonca Filho dhe  Juliano Dornelles (Brazil)

“Frankie,” Ira Sachs (SHBA)

“The Whistlers,” Corneliu Porumboiu (Rumania)

“A Hidden Life,” Terrence Malick (SHBA)

“It Must Be Heaven,” Elia Suleiman (Palestinë)

“Les Miserables,” Ladj Ly (Francë)

“Little Joe,” Jessica Hausner, (Austri)

“Matthias and Maxime,” Xavier Dolan (Kanada)

“Mektoub, My Love: Intermezzo,” Abdellatif Kechiche (Francë)

“Oh Mercy!” Arnaud Desplechin (Francë)

“Once Upon a Time in Hollywood,” Quentin Tarantino (SHBA)

“Parasite,” Bong Joon-ho (Koreja e Jugut)

“Portrait of a Lady on Fire,” Celine Sciamma (Francë)

“Sibyl,” Justine Triet (Francë)

“Sorry We Missed You,” Ken Loach (Britani)

“Pain and Glory,” Pedro Almodovar (Spanjë)

“The Traitor,” Marco Bellocchio (Itali)

“The Wild Goose Lake,” Diao Yinan (Kinë)

“The Young Ahmed,” Jean-Pierre and Luc Dardenne (Belgjikë).

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).