Art & Kulturë

Festivali MultiKulturor Berat, Edicioni VI

Në “Qytetin e një mbi një dritareve” për të 6-in vit radhazi tashmë e kthyer në traditë, vjen Festivali MultiKulturor i Beratit. Koncepti i tij është ndërthurja e formave të ndryshme të shprehjes së artit dhe vendosja e tyre në funksion të hapësirës dhe kohës. Rrugëtimi yne vazhdon në datat 18, 19, 20 Korrik 2019 duke e transformuar qytetin historik me vlera të medha të trashëgimisë kulturore, në një qytet me aktivitete të larmishme dhe gjithpërfshirëse për komunitetin vendas dhe jo vetem. Në çdo cep të këtij qyteti do të ketë koncerte muzikore nga grupet austrike , greke dhe shqiptare, DJ që do të luajnë rryma të ndryshme, art pamor, street art, cirk dhe shumë aktivitete të tjera.

1. Dita e parë 18 Korrik
19:00 – 19:30 Konferencë për shtyp (Muzeu Etnografik)

20:00 – 21:00 Grupi Austriak Leyya (Kala)

2. Dita e dytë 19 Korrik

10:00 – 11:00 Workshop Agron Domi (Muzeu Etnografik)

19:30 – 20:30 Kori i vajzave, Dirigjente Suzana Turku (Kala)

21:30 – 22:30 Shfaqje Filmash (Kala)

21:30 – 22:30 Grupi Folk Grek (Kala)

22:30 –23:30 Dj (Kala)

3. Dita e tretë 20 korrik (Nata Klasike dhe Muzika e lehtë)

10:00 – 12:00 Animatorë socialë (Pedonale)

10:00 – 12:00 Konferencë për trashegiminë kulturore (Muzeu Etnografik)

19:00 – 20:00 Seksteti i të rinjve te ArtLink (Muzeu Onufri)

20:00 – 20:45 Trio Entr acte (Kala)

21:00 –22:30 Shfaqe Filmash (Pedonale)

21:00– 22:00 Kuintet me piano me solistë Fation Mesiti & Adelina Paloja

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).