Art & Kulturë

Ekspozitë Vetjake, Akuarelist

Me rastin e 100 vjetorit të lindjes e në nderim të veprës artistike të piktorit Fadil PULLUMBI, në mjediset e Muzeut Historik Kombëtar, organizohet Ekspozita vetjake me vepra të përzgjedhura nga koleksioni i autorit.

Fadil PULLUMBI është pjesë e brezin të artistëve që studiuan në Akademitë italiane. Në historinë e artit shqiptar, F. Pullumbi është pjesë e piktorëve realistë shqiptarë të traditës, duke u renditur si një nga akuarelistët më të spikatur në gjysmën e dytë të shekullit të 20-të.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).