Art & Kulturë

Ekspozita “Pezull” nga Blerta Xhamo

Piktorja Blerta Xhomo ka çelur në galerinë e Fakultetit të Arteve të Bukura ekspozitën personale “Pezull”. Ekspozita e ndarë në dhjetë cikle edhe 31 vepra vjen e kuruar nga artisti Vladimir Myrtezai, i cili i konsideron këto telajo si një tërësim, ku piktorja orienton ndjesitë e saj për interpretimin e hapësirës piktoreske, në një territor që kultivon optimizëm. “Pezull” për artisten Blerta Xhomo është në vetvete një emërtim, që përkon me një ndjesi të brendshme për të sjell dy ciklet, një me figura femërore në ngritje edhe zhvillim, po ashtu edhe një me figura mashkullore.

Ekspozita “Pezull” e Blerta Xhomos do të qëndrojë hapur në galerinë e Fakultetit të Arteve të Bukura deri në datë 16 janar.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).