Art & Kulturë

Ekspozita e skulptorëve të famshëm italianë në COD, tërheq vëmendjen e turistëve të huaj

Ekspozita “Western Promises” e dy skulptorët e famshëm italianë Emiliano Perino dhe Luca Vele e cila është çelur pak ditë më parë në Qendrën për Hapje dhe Dialog (COD) po tërheq vëmendjen e turistëve të huaj.

Kjo ekspozitë pati një super interes gjatë ditës së djeshme ku 150 turistë të huaj e vizituan atë duke parë nga afër artin dhe teknikën e veçantë të dy skulptorëve italianë.

Turistët panë dhe “elefantin” e strehuar në COD, kjo vepër është një skulpturë e ‘banueshme’ e cila formohet nga një lëkurë elefanti bërë me papiermashe, stilizuar si tapet, ndërsa mbi të janë vendosur dy kolltuqe hekuri krejtësisht të parehatshme.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).