Art & Kulturë

E dini se cili është mbiemri më i shpeshtë në Shqipëri

Shumë prej nesh ndoshta nuk na ka shkuar mendja asnjëherë se cili është mbiemri më i shpeshtë në Shqipëri.

E njëjta gjë vlen edhe për Bosnjën, për Serbinë, për Rusinë, për Sllovakinë, për Maqedoninë e për shtete tjera.

Jakub Marian, një djalë i ri nga Çekia, ka bërë një listë të mbiemrave më të shpeshtë në shtetet sllavike por edhe një pjesë të mirë të Ballkanit.
Në Rusi, shembull, mbiemri Smirnov është më i shpeshti, ndërsa në Serbi është Jovanoviq, në Bullgari është mbiemri Ivanov, ndërsa në Shqipëri mbiemri më i shpeshtë është Hoxha.

Ai ka dhënë edhe domethënien e mbiemrit, që në rastin shqiptar do të thotë një lutës, një hoxhë, një predikues. Në Mal të Zi mbiemri më i shpeshtë është Popoviq, ndërsa në Kroaci – Horvat.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).