Art & Kulturë

Dieta “Ketogenic” ju ndihmon të humbisni peshë shpejt dhe shëndetshëm

Dieta më e re që është shpikur “Ketogenic”, bazohet në ngrënien e ushqimeve që kanë nivel të ulët karbohidratesh, duke e reduktuar peshën 10-fish më shumë se të gjitha dietat e tjera të njohura.

Në këtë përfundim kanë dalë një grup studiuesish, të cilët analizuan 30 persona, ku të ndarë në 3 grupe, u dhanë secilit prej tyre nga një dietë të veçantë për të ndjekur, njëra prej të cilave ishte edhe Ketogenic.

Pas 10 javësh, rezultoi se personat që kishin ndjekur dietën Ketogonic, kishin pasur një ulje drastikë në peshë, yndyrna dhe një rritje energjie, në krahasim me dy grupet e tjera.

Kjo dietë konsiston në konsumimin e sa më shumë proteinave, perimeve, mishit pa dhjam, peshk, arra dhe fara të ndryshme. Qëllimi i këtij regjimi ushqimor është që personi të mos hajë ushqime të proçesuara, produkte që përmbajnë shumë sheqer, gluten dhe vaj.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).